tiistai 12. heinäkuuta 2011

Maankuulu aamunärästin

Hei vaan kaikille. Tuntuu, että usein blogien päivitysväli on kamalan harva - siksi päätin näin alkusuorallamme jo tulittaa muutaman ravintopitoisen kirjoitelman ensinälkää hillitsemään.

Perjantaina 8.7. irroittelin aamuhetken tiimoilla oikein olan takaa. Mieli teki jotain oikein tujakkaa (tässä tapauksessa täyttävää ja rasv-- terveellistä), jolla jaksaisi pitkälle iltapäivään.

Synnytin pannuillani surullisenkuuluisan aamunärästimen. Tällä on lääkitty darroja vuosisatojen ajan muun muassa  Palaun saarilla. Kiihoitan ensin jokaisen mäsäyttäjän mielikuvitusta seuraavalla kuvailulla ja päätän kirjoitukseni visuaalisen esitykseen:

Kärvensin HK:n bleue saucisses - gastronomisesta puolivalmisteesta valmistelemiani puoliksileikkaamiani siivuja pannulla. Samaan aikaan valmistelin parilapannuni ottamaan vastaan täysjyväpaahtoleivänpalat, joille löin aivan uudenlaisen ilmeen upottamalla ne kaulaansa myöten raakaan kananmunaliemeen. Leivät paahtuivat munaisan raidallisiksi pannulla sitä mukaa kun makkaranpalat saivat kaipaamaansa kesärusketuksen pintaan. Tiputin makkarapannun lämmöt matalalle ja kaadoin niiden päälle valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Samalla veistin parilan uhrien päälle siivut emmentaljuustoa, jota käytin nopeasti pannun pinnalla, että se norjistui ja sai vähän väriä.


Kombon kruunasi hedelmäinen banaani, jonka asettelin nätisti lautasen vierelle. Annos oli ...ehkä hitusen liian tymäkkä näin yhden miehen mäsäytettäväksi, mutta kun aamunärästin leipaistaan, se myös syödään.


Niin ja se kuva. Tästä lähtee:




Rennieaskia etsiskellen,
pekulilaatio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti